Manos garner tillverkas av naturliga fibrer: ull,silke,bomull ,lin och alpacka. vatten och andra naturliga resurser används med omsorg och man undviker att använda skadliga kemikalier i färgningsprocessen

Manos del Uruguay är en icke-vinstdriven organisation som ägs och drivs av lantbrukande kvinnor. Manos har i över 40 år verkat för att förbättra kvinnors situation i det uruguyanska samhället genom att tillhandahålla både ekonomisk självständighet och möjlighet till personlig utveckling.

Alegria

Sockgarnet från Manos!
Alegria kommer i en underbar blandning av superwash-behandlad merinoull och slitstark polyamid. Detta resulterar i ett fantastiskt mjukt garn med god formbarhet och skön känsla. Garnet är handfärgat och kommer i massor av vackra färgställningar. Alegria passar lika bra till sockor som till barnplagg och sjalar.

Lace

Manos del Uruguays Lace är gjort i en rik blandning av baby alpacka, silke och kaschmir. Garnet passar perfekt till dina vackraste spetsprojekt.

Marina

Manos del Uruguays Marina är ett entrådigt, otroligt lätt och mjukt lacevikt-garn i 100% superwashbehandlad merinoull. Med hela 800 meter per härva har du här det perfekta garnet för dina skira sjalar och vackra spetsprojekt. Marina kommer dessutom i en underbar skala av handfärgade nyanser som erbjuder något för alla smaker.

Serena

Serenas fantastiska blandning av Västindisk pimabomull och baby alpacka ger ett vackert fall, vilket gör det perfekt för bland annat halsdukar, sjalar, koftor och sommartoppar. Mixen av fiber skapar tillsammans med den traditionella färgningsmetoden en underbar, stentvättad look.


Pimabomull är en av de bomullsarter som är av finare kvalitet. Detta beror på de långa, släta fibrerna som resulterar i ett väldigt mjukt plagg.

Silk Blend

Manos del Uruguays Silk Blend är ett elegant, klassiskt garn där den supermjuka merinoullen kombineras med den subtila glöden från silket. Garnet ger rena och definierade maskor, vilket resulterar i en sofistikerad design med vackert framträdande stygn och flätor. Silk Blends utsökta färgkarta erbjuder ett vitt utbud av underbart juvelliknande färger och nyanser.